تبلیغات
پورتال جامع آموزش آشپزی انواع غذاهای ایرانی و خارجی - مطالب خرداد 1394
طرز تهیه انواع کیک،سایت آموزش آشپزی


مواد لازم برای کیک اسفنجی :

تخم مرغ :  ۷ عدد اگر کوچک بود ۸ عدد
 شکر  :  ۲۷۵ گرم
 آرد :  ۳۰۰ گرم
 آب سرد  :  یک سوم استکان
بکینگ پودر :   یک قاشق پر چایخوری
عسل : یک قاشق غذاخوری همراه با آب

 

طرز تهیه کیک اسفنجی :

اول سفیده و زرده ها را جدا کنید و سفیده تخم مرغ را به حدی بزنید که کاملا پف کند و سفت شود یعنی وقتی ظرفتان را برمی گردانید از داخل ظرف نریزد بعد از این مرحله شکر را کم کم به سفیده اضافه می کنید و هم زدن را ادامه می دهید و بعد زرده ای را که داخل ظرفی جدا شکسته بودید را یک دانه یک دانه اضافه کنید یعنی همزن روشن باشد یک دونه زرده بریزید هم بزنید وقتی با ترکیب سفیده مخلوط شد یک دونه دیگر زرده بزنید تا آخر زرده ها تمام شود بعد آردتان را هم که در ظرفی جدا سه بار با پکینگ پودر الک کردید آماده باشد و آن را کنار بگذارید.


حالا زرده و سفیده ما آماده شده حالا وقت اضافه کردن عسل است اگر می خواهید یدانید که عسل را برای چی اضافه می کنیم به خاطر رنگ آمدن کیک، کیک بعد از پختن یک رنگ عسلی به خودش می گیرد حالا نوبت اضافه کردن آرد هست اینجا از یکی کمک بگیرید تا آرام آرام آرد را برای شما بریزد و شما هم با همزن دستی مشغول همزدن باشید بعد از آماده شدن مواد ته قالبتان کاغذ روغنی را پهن کنید و دیواره ها را خیلی کم با پنبه چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزید و داخل فری که از قبل گرم کردید بریزید ۴۵ دقیقه و ۱۸۰ درجه البته حواستان به فر باشد دمای فرها متغیر هست.

 

نکته :

بیست دقیقه اول به هیچ عنوان درب فر باز نشود.

 

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر :

نکات کیک پزی در قابلمه

برای پختن کیک در قابلمه می توانید یک فر خانگی درست کنید برای اینکار به دو تا قابلمه در دو سایز نیاز دارید که قابلمه بزرگتر کار فر را انجام می دهد بگذارید روی حرارت ده دقیقه درش را هم ببندید بعد مواد کیک تان که آماده شد داخل قابلمه کوچکتر با توجه به اندازه موادتان بریزید و سریع داخل قابلمه بزرگتر که روی حرارت بود بگذارید و در آن را هم دم کنی بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه به هیچ عنوان هم در آن را باز نکنید بعد با یک خلال چوبی تست می کنید بعد آماده شدن هم درش را برندارید تا اینکه کامل سرد شود چون پف کیک می خوابد.




طبقه بندی: انواع شیرینی، انواع کیک و بیسکوئیت،
برچسب ها: طرز تهیه انواع کیک، طرز تهیه کیک بدون فر، طرز تهیه انواع شیرینی بدون فر، آموزش پخت انواع کیک، طرز تهیه کیک اسفنجی، مواد لازم تهیه کیک، سایت آموزش آشپزی،

تاریخ : یکشنبه 24 خرداد 1394 | 21:15 | نظرات
طرز تهیه انواع شیرینی،آموزش آشپزی


سبدی خوردنی برای میوه های تابستانی!
خمیر شکلاتی که لبه های آن به مغز خشکبار آغشته شده, مانند یک پیاله برای میوه ها در این تارت های یک نفره هستند. از انواع مختلف میوه ها در این دسر استفاده نمایید.

مواد لازم تارت میوه ای شکلاتی :


 آرد معمولی :   250 گرم
 پودر کاکائو :  3 قاشق غذاخوری
 کره:   150 گرم
شکر دانه ریز :  40 گرم
آب : 3 قاشق غذاخوری
شکلات خالص :  50 گرم
مغز خشکبار، تفت داده  : 50 گرم
میوه آماده شده  :  350 گرم
مربا یا ژله زردآلو :  3 قاشق غذاخوری


طرز تهیه تارت میوه ای شکلاتی :

آرد و پودر کاکائو را در کاسه ای الک نمایید. کره را به قطعات کوچک تقسیم نموده و به آرد و کاکائو اضافه نمایید. آن ها را با نوک انگشت با هم ترکیب نمایید تا به شکل خرده های ریز نان در بیایند.

شکر را به مخلوط اضافه نمایید و سپس حدود یک تا دو قاشق غذاخوری آب اضافه نمایید تا به شکل خمیر صافی دربیاید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید.

روی سطح صافی، کمی آرد بپاشید و خمیر را پهن نمایید و کف شش قالب مخصوص تارت یک نفره را با این خمیر بپوشانید. روی خمیر را با استفاده از چنگال، سوراخ نمایید و با فویل بپوشانید. قالب ها را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت 190 درجه سانتیگراد یا 375 درجه فارنهایت و یا عدد 5 فرهای گازی به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا خمیر بپزد.

فویل را از روی خمیرها بردارید و مجدد آن ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه داخل فر بگذارید تا خمیر ترد شود. سپس قالب ها را روی سینی مشبک فلزی بگذارید تا کاملا خنک شوند.

شکلات را آب نمایید و خشکبار خرد شده و تفت داده را در بشقابی بریزید. خمیرهای پخته را از قالب ها جدا نمایید. شکلات آب شده را به لبه های خمیر بمالید و در بشقاب خشکبار برگردانید تا خرده مغز خشکبار به تارت بچسبند. اجازه دهید تا مواد خودشان را بگیرند.

میوه ها را وسط تارت ها بگذارید و مربای زردآلو یا ژله رقیق شده با یک قاشق غذاخوری آب، را روی میوه ها بمالید. تارت ها را تا موقع مصرف سرد و خنک نگه دارید.

توصیه سرآشپز :

در صورت تمایل، می توانید داخل تارت ها را قبل از قرار دادن میوه، از خامه شیرین شده پر نمایید و یا برای داشتن طعمی شکلاتی می توانید 225 گرم مایه شکلات فندقی را با ماست سفت یا خامه فرم گرفته مخلوط نموده و وسط تارت ها را پر نمایید.




طبقه بندی: انواع شیرینی، انواع دسر و پیش غذا، انواع کیک و بیسکوئیت،
برچسب ها: طرز تهیه انواع شیرینی، طرز تهیه انواع تارت میوه، روش تهیه تارت میوه، آموزش آشپزی آسان، سایت آموزش شیرینی پزی، نحوه درست کردن تارت میوه ای، سایت آموزش آشپزی،

تاریخ : یکشنبه 24 خرداد 1394 | 21:06 | نظرات
طرز تهیه انواع کیک


این کیک فقط با زردآلو می چسبه !
شکلات سفید این کیک را خیلی پر ملاط می نماید، بنابراین بهتر است که آن را به صورت مربع های کوچک یا تکه های مستطیلی باریک و یا برش های نازک سرو نمایید.

مواد لازم برای کیک شکلات و زردآلو :

کره : 150 گرم
 شکلات سفید خرد شده :  175 گرم
 تخم مرغ :  4 عدد
شکر دانه ریز :   125 گرم
بکینگ پودر :  1 قاشق چایخوری
نمک :  مقداری
برگه زردآلو خرد شده  :  100 گرم
آرد ساده  :  200 گرم


طرز تهیه کیک شکلات و زردآلو :

کف یک قالب کیک مربع شکل 20 سانتیمتری را کمی چرب نموده و کاغذ روغنی بیاندازید.

کره و شکلات را درون یک کاسه مقاوم در برابر حرارت روی قابلمه ای پر از آب در حال جوش روی گاز قرار دهید تا آب شوند. آن ها را با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط صاف و شفافی به دست آید. سپس آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

تخم مرغ ها و شکر را درون کاسه کره و شکلات بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

آرد، بکینگ پودر، نمک و برگه های زردآلوی خرد شده را داخل مخلوط ریخته و به آرامی خوب هم بزنید.

مخلوط آماده شده را درون قالب بریزید و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت و یا عدد 4 فرهای گازی به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید.

وسط کیک ممکن است که خوب نپخته باشد اما در حین سرد شدن سفت می شود. بگذارید کیک درون قالب بماند تا خنک گردد.

وقتی که کیک خوب خنک شد آن را برگردانید و به شکل چهار گوش یا میله ای باریک برش زده و آماده سرو نمایید.

توصیه سرآشپز:
می توانید به جای شکلات سفید، از شکلات شیری یا شکلات شیری خالص استفاده نمایید.




طبقه بندی: انواع کیک و بیسکوئیت، انواع شیرینی،
برچسب ها: طرز تهیه انواع کیک، طرز تهیه انواع شیرینی، آموزش انواع کیک، سایت آموزش شیرینی پزی، سایت آشپزی، آموزش آشپزی، انواع شیرینی عید نوروز،

تاریخ : یکشنبه 24 خرداد 1394 | 21:02 | نظرات
طرز تهیه دلمه به


طرز تهیه دلمه به :

پیاز و گوشت چرخ كرده و زردچوبه و فلفل سیاه یک قاشق رب را تفت دادم، لپه خیس خورده را حدود دو ساعت گذاشتم بپزد، سپس برنج را یک ساعت خیس كردم ١٠ دقیقه داخل آب جوش جوشاندم. لپه، برنج، (كشمش، زرشك، گردو خرد شده) هركدام در صورت تمایل، را به مخلوط گوشت اضافه كنید و كمی تفت بدهید.

 

سر بِه را جدا كنید داخل آن را با قاشق چایخوری آرام خالی كنید  (طوری كه به سوراخ نشود) داخل بِه را از مواد پر كنید و سرش را بگذارید. و سپس داخل سس بگذارید.

 

طرز تهیه سس دلمه به :

پیاز را سرخ کنید و زردچوبه و دو قاشق پر رب را سرخ كنید و فلفل و نمك و كمی پودر دارچین، آلو خیس خرده، مقداری از بِه را كه از داخلش خارج كردید، سركه و كمی شكر (اگر می خواهید ملس شود) را اضافه كنید آب بریزید تا سس بجوشد. بِه های پرشده را داخل سس بگذارید (نصف بِه داخل سس باشد) تا حدود ٤٥ دقیقه بپزد، موقع سرو كمی جعفری خرد شده روی بِه بریزید.

 

نکته برای تهیه دلمه به :

* وقتی به را خالی كردید داخل كمی سركه و آب بگذارید تا سیاه نشود.

* می توانید سبزی را هم داخل مواد بریزید و سرخ كنید.




طبقه بندی: انواع خوراک، انواع دلمه و کوفته،
برچسب ها: آموزش آشپزی، سایت آموزش آشپزی، انواع غذا با به، طرز تهیه انواع دلمه، طرز پخت دلمه به، آشپزی آسان، آموزش آشپزی ایرانی،

تاریخ : یکشنبه 24 خرداد 1394 | 16:46 | نظرات
غذای کودکان


 روزانه حداقل 5 وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید

 

برخی کودکان با شروع تغذیه تکمیلی با وجود اینکه خوب غذا میخورند اما خوب وزن نمیگیرند و از لحاظ ظاهری نیز کمی لاغر به نظر میرسند  . اما ممکن است انرژی دریافتی روزانه کودک از میزان انرژی و جنب و جوش او کمتر باشد در اینصورت پیشنهاد میکنیم رژیم غذایی کودک را به شیوه ای که ذکر میشود تغییر دهید . البته این رژیم غذایی برای کودکانی توصیه میشود که به ماده غذایی خاصی حساسیت ندارند .


- آب جوشیده شده خنک  بهمراه 15 قطره آهن را در برنامه غذایی کودک قرار دهید .


-  انرژی مواد تغذیه ای تکمیلی كودك را بوسیله  اضافه كردن آرد یا روغن مایع یا جوانه غلات بیشتر كنید


-  روزانه حداقل 5 وعده غذای کمکی به علاوه شیر مادر،به نوزاد شش ماه به بالای خود بدهید .


- در هر وعده غذایی  كودک  كمی روغن مایع یا كره آب شده تقریبا  یک  تا 2 قاشق مربا خوری اضافه کنید . ( قاشق مربا خوری كه در منازل استفاده میشود تقریبا  5/2 تا 3 میلی لیتر و قاشق مرباخوری شربتهای دارویی کودکان  5 سی سی میباشد پس چنانچه از قاشق مرباخوری  در منزل استفاده میکنید  2 قاشق و اگر از قاشق شربت داروی کودکان  استفاده میکنید  یک قاشق  كفایت میکند .


-  میتوانید بای مقوی کردن غذای کودکان  از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر جوانه غلات  در سوپ كودک نیز استفاده کنید زیرا علاوه بر اینكه سرشار از ویتامینهای گروه  ب و ث میباشند  به هضم بهتر غذای کودک نیزكمک می كنند.


- میتوان از كمی آرد برنج یا گندم (در ماههای بالاتر)، شیر(پاستوریزه جوشیده بالای یکسال) و كره را مخلوط کنید  و بهم بزنید و گرم كنید ( مانند سس سفید) و به سوپ شیرخوار بیفزایید هم باعث  طعم بهتر سوپ میشود و هم رنگ و لعاب خاصی به سوپ میدهد و نیز انرژی آنرا زیاد میکند .


- همچنین میتوان، پودر جوانه گندم ، جو پرک و یا  بلغور گندم را له کرده  و با مقدار کمی شكر ،‌ شیر(پاستوریزه جوشیده ) و بهمراه دو قاشق روغن یا كره بپزید و در حجم كم ( یک یا دوقاشق )و در دفعات بیشتر به شیرخوار بدهید.


-  در حدود 11 ماهگی در صورت نداشتن آلرژی در کودکان می توان مقدار خامه پاستوریزه به سوپ كودکان اضافه نمود .



غذای کودکان



سعی كنید در درست کردن سوپ یا كته از گوشت با استخوان استفاده كنید

 

-  اگر كودکی زرده تخم مرغ پخته شده را نمیخورد میشود آنرا با مقداری كره و آب مرغ مخلوط و نرم نمایید  و به او بدهید و یا به سوپ او اضافه كنید. همچنین زرده تخم مرغ را میتوانید رنده كرده و در سوپ کودک و یا پوره میوه و سبزیجات  ( هر مدل پوره ای كه درست میكنید) بریزید.


- همینطور به تكه های  كوچک شده  سیب زمینی كه پخته شده است  و پوست آن جدا شده كمی كره بزنید و اجازه بدهید كه شیرخوار با دستان خودش  آنرا برداشته و بخورد.


-  سعی كنید در درست کردن سوپ یا كته از گوشت با استخوان استفاده كنید ، مانند  ران مرغ و یا ماهیچه گوسفندی تا مواد معدنی  و چربیی بیشتر به بدن نوزاد برسد.


-  شما میتوانید چندین قلم گوسفندی یا یک قلم گوساله را جداگانه پخته ، چربی اضافی آن را بگیرید و عصاره آنرا بمدت كوتاه ( در یخچال )‌و زمان طولانیتر ( در فریزر) نگهداری نماییدو به هر وعده غذا و یا سوپ کودک  كودك دو قاشق غذاخوری از این عصاره را اضافه کنید .


-  اگر کودکتان دچار کم وزنی میباشد  افزودن حبوبات را به غذایش بتعویق بیاندازید (یعنی پس از 10 ماهگی) چون حبوبات حجم زیادی از معده را اشغال میکنند  اما پس از 10 ماهگی، حبوبات را خیس كنید، پوست بكنید و آنها را آرد کنید  و هر دفعه  یك قاشق چایخوری پودر حبوبات را بهمراه  كره به سوپ كودکتان  اضافه كنید.


-  اضافه نمودن  آب غلیظ شده ران مرغ یا تكه های ران مرغ که خوب پخته شده و همینطور جوانه گندم، آرد یا پودر بادام خام، كنجد، مغز تخمه آفتابگردان به غذای كودك سبب رشد بهتر او می شود.


-  برای بهتر شدن عطر و  طعم غذا  میتوانید از آب لیموترش تازه، آب نارنج تازه،و همینطور سبزی معطر پودر شده  استفاده كنید.


-  برای تهیه کته برای کودکان کم وزن بهتر است از آب مرغ یا گوشت به جای آب استفاده شود . 



غذای کودکان


اگر کودکتان دچار کم وزنی میباشد  افزودن حبوبات را به غذایش بتعویق بیاندازید


-  یک یا دو خرما را پوست بكنید، هسته اش را دربیاورید و خرما را درمقداری آب حل کنید  و بعنوان دسر به شیرخوار دهید .


-  مقداری آرد (برنج یا گندم ) را در روغن تفت دهید به اندازه ای كه كمی به زردی بخورد  و حالت خامی خود را از دست دهد مقدار کمی شكر حل شده و چند قطره گلاب را به آن اضافه كنید (مانند  حلوا) و آنرا بعنوان میان وعده به كودک خود بدهید  استفاده كنید.


- آبمیوه بمیزان زیاد و یا شیرینی و شکلات و بستنی قبل از غذا، سبب كم اشتهایی كودک میشود و رشد او را به خطر می اندازد . پس  یا آبمیوه و یا خود میوه رسیده و نرم را كه با پشت قاشق له كرده ایدبعنوان میان وعده  و با حجم كم به كودک دهید، ویتامین های مورد نیاز كودك به ویژه ویتامین C از راه شیر مادر تامین می شوند.


-  از افزودن نمك به غذا در سر میز یا سفره به غذای کودک مخصوصا کودکان زیر یکسال  جداً خودداری گردد. اما  برای كودكان كه دچار ایست یا افت وزن خود هستند و غذای كاملاً بی نمك خود را نمیخورند هنگام تهیه و طبخ غذا از مقدار بسیار كم نمك  استفاده نمایید.


-  اگر رشد كودك زیر یكسال با افزایش دفعات تغذیه با شیرمادر و پر انرژی كردن غذای كمكی بهتر نشد، شاید لازم باشد شیرخشک  را هم بلافاصله بعد از بعضی از وعده های شیر مادر به او بدهید ( با فنجان یا استكان) چون هنوز غذای اصلی كودك زیر یكسال ، شیر است.







طبقه بندی: تغذیه کودکان، انواع غذای کودکان،
برچسب ها: روشهای مقوی کردن غذای کودکان، مقوی کردن غذای کودکان دو ساله، مقوی کردن غذای کودکان سه ساله، طرز تهیه غذاهای مقوی برای کودکان، غذای کودکان، انواع غذای کودکان زیر یکسال،

تاریخ : یکشنبه 24 خرداد 1394 | 14:38 | نظرات
طرز تهیه حلوای موز,حلوای موز


•    زمان تهیه: 10 دقیقه
•    زمان پخت: 30 دقیقه 
•    خوراک: هندی

مواد لازم برای 9 نفر :

 موز درشت  : 5 عدد
 شکر : یک پیمانه
 پودر هل  :  نصف قاشق چای خوری
کره آب شده : 2.5 قاشق غذاخوری
 بادام هندی خرد شده : 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه :

1. موز‌ها را در غذاساز پوره کنید.
2. تابه نچسب را روی شعله متوسط بگذارید تا گرم شود. پوره موزها را در آن بریزید و دایم هم بزنید تا کاملا طلایی شوند.

3. شکر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکرها آب شوند.
4. پودر هل را اضافه کنید، مراقب باشید مخلوط نسوزد وقتی این مخلوط موزها از ظرف مثل حلوا ور آمد کره را اضافه کنید و دوباره به هم زدن ادامه دهید.

5. در این مرحله باید بادام هندی را اضافه کنید.
6. قالبی همچون قالب باقلوا یا هر قالب صاف دیگر را انتخاب کنید و با کمی از کره آب شده چربش کنید.

7. مخلوط را داخل قالب بریزید. سطح آن را صاف کنید و دست‌کم 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
8. حلوا را با شکل و اندازه دلخواه برش بزنید و سرو کنید.



طبقه بندی: انواع غذاهای ماه رمضان، انواع دسر و پیش غذا، انواع حلوا و مسقطی،
برچسب ها: انواع غذاهای ماه رمضان، طرز تهیه حلوای موز، مواد لازم برای حلوای موز، دسر ماه رمضان، حلوای موز ماه رمضان، نحوه درست کردن حلوای موز، انواع دسر ماه رمضان،

تاریخ : پنجشنبه 7 خرداد 1394 | 11:31 | نظرات
دو نکته برای چیدمان خانه و میز در ماه رمضان, اسرار خانه داری


مسلمانان در ماه مبارک رمضان روزه می گیرند، بیشتر از قبل عبادت می کنند و قرآن می خوانند. با نزدیک شدن به زمان افطار، شور وشوقی وصف نشدنی در مسلمانان به وجود می آید. استفاده از دکوراسیون مناسب در این ماه هم حالت عرفانی خانه را حفظ خواهد کرد، و هم به لحظات افطار حال و هوایی جشن مانند خواهد داد.

۱.استفاده از چراغ به محیط خانه هیجان می بخشد

استفاده از چراغ ها، در هر شکل و اندازه ای که باشند، نوعی روشنایی و زیبایی به وجود می آورد که با حال و هوای این شب ها تناسب دارد. استفاده از شمع روی میز افطار نیز تاثیری خارق العاده دارد. حتی اگر افطار را روی بالکن صرف می کنید،می توانید از چراغ های آویزان استفاده کنید.

۲. از کاغذهای رنگی و تزیینات کاغذی استفاده کنید.

این روش روشی مناسب برای درگیر کردن کودکان در فعالیت های تزئینی است. فراموش نکنید که ماه رمضان نسبتا طولانی است و می توان در طول هفته های فرصت های آموزشی زیادی برای کودکان فراهم کرد. ضمن اینکه کاردستی های شما می توانند رنگ و بویی کاملا شخصی به میز افطار ببخشند.

به عنوان مثال، کودکان می توانند پیام های تبریک یا خوشامدگویی خود را روی کاغذ رنگی بنویسند و روی میز قرار دهند. همین طور با استفاده از کاغذ رنگی پرچم های رنگی بسازند و در سراسر اتاق نصب کنند.



طبقه بندی: دکوراسیون،
برچسب ها: طرز چیدمان سفره، طرز چیدمان سفره افطار، روش چیدن سفره افطار، طرز سفره آرایی، روش های سفره آرایی، آموزش سفره آرایی، روش های تزیین خانه،

تاریخ : چهارشنبه 6 خرداد 1394 | 14:46 | نظرات